Efel travel

 
 
You are here:: Home
 
 

CX – 5 Pocetak nove ere

E-mail Print PDF

cx5

Mazda je svojom novom SKYACTIV tehnologijom iznova definisala osnovne postavke kod automobila: novi motori, novi mjenjači, nova šasija. 

Mehanika je iznova osmišljena a spoljašnost zahvaljujući novom jeziku dizajna KODO naglašava ljepotu i snagu vozila. A sve to uz daleko veće uživanje u vožnji i manju potrošnju goriva.

Krosover CX-5 je prvijenac u novoj generaciji proizvoda koju karakteriše naš novi jezik dizajna: Kodo ili duša pokreta. CX-5 se izdvaja od često masivne pojave konkurenatau segmentu svojim rasnim linijama koje odražavaju agilnost, dinamiku i sportski duh.Sličnost sa izvornim modelom, konceptom Minagi,upadljiva je na prvi pogled. Tek nekoliko elemenata poput retrovizora ili ručki na vratima preradjeno je zbog potreba serijske proizvodnje. Prednji dio karakteriše novo lice brenda sa hladnjakom koji se širi poput krila u donjem dijelu,produžava u farove i cijelom automobilu uliva sportski duh uz notu agresivnosti.Blatobrani karakteristični za ovaj segment i vijugav bočni dio koji podsjeća na snažne mišiće daju modelu CX-5 atletsku siluetu. Izuzetno lijepe 17-inčne I 19-inčne felne u zavisnosti od verzije naglašavaju dobro prijanjanje na putu i ostavljaju utisak snage i stabilnosti.


Sportski izgled koji mu daju serijski ugradjene dvostruke izduvne cijevi dodatno pojačavaju dinamičnost ovog jedinstvenog krosovera. Spoljni dizajn doprinosi aerodinamičnosti vozila i izuzetno niskom nivou buke u kabini.

CX-5 je dostupan sa dvije potpuno nove verzije motora: SKYACTIV-G, benzinac sa stepenom kompresije 14:1 što je najviše kod ijednog serijski proizvedenog benzinca na svijetu i SKYACITIV-D, dizel motor u dvije verzije sa istim stepenom komresije od 14:1 što ga čini najnižim kod dizelmotora koji su danas u ponudi kod serijski proizvedenih automobila. Svi motori su kombinovani sainteligentnim start-stop sisetmon sa nazivom Mazda i-stop. Izbor izmedju manuelnih mjenjača SKYACTIV-MT i automatskog mjenjača SKYACTIV-Drive biće mnoguć kod skoro svih ponudjenih konfiguracija.

SKYACTIV-G benzinski motor ima fantastične karakteristike. Kompleksni izduvni sistem 4 u 2 u 1 karakterističnog oblika,dizne za ubrizgavanje goriva sa četri otvora,specifičan oblik komore za sagorijevanje unutar klipa, kao i promjenljiv ugao ventila donose originalna rješenja koja je Mazda primijenila kako bi proizvela motor sa rekordnim stepenom kompresije od 14:1,manje buke,lakši 10%, sa 15% većim obrtnim momentom i 30% manjim unutrašnim sagorijevanjem u odnosu na prethodnika 2.0i. Verzija sa pogonom na dva točka i ručnim mjenjačem troši oko 6l na 100km i ima emisiju ugljen- dioksida od 139 g/km.


SKYACITIV-D dizel raspolaže velikim obrtnim momentom i brže odgovara na zahtjeve vozača pri niskom broju obrtaja zahvaljujući dvostepenom turbo punjaču.Učinak koji se postiže ide do nevjerovatnog maksimalnog broja obrtaja od 5200 o/min. Uz vrlo nisku kompresiju za jedan dizel motor (14:1) SKYACITIV-D je lakši za 10% zahvaljujući korišćenju aluminijuma. Na taj način je unutrašnje trenje motora u odnosu na aktuelni 2.2-litarski dizel smanjeno za 20%. Keramički grijači i posebna recirkulacija izduvnoh gasova obezbjedjuju neometano paljenje uprkos niskom stepenu kompresije i pri izuzetno niskim temperaturama.


Verzija sa pogonom na dva točka i manuelnim mjenjačem troši samo 4.6l na 100km.SKYACTIV-D ispunjava stroge norme Euro 6. Na ulici CX-5 je pravo čudo jer istovremeno pruža izvanredno zadovoljstvo u vožnji i potpunu bezbjednost. Upotreba čelika izuzetne čvrstoće čini SKYACTIV karoseriju novom referencom na tržištu zahvaljujući svojoj lakoći i izvanrednom nivou bezbjednosti koju pruža. U modelu CX-5 Mazda je po prvi put uvela sisteme kao što su pomoc prilikom kocenja u gradu (SCBS), kontrola držanja pravca u traci (LDW),asistent za duga svijetla (HBC)....

.
Više detalja i informacija kao mogućnost vizuelnog doživljaja modela CX-5 imate u ovlašćenom Mazda salonu koji se nalazi Cetinjski put BB, Donja Gorica u Podgorici.


Posjetite nas....

 
 
 
 

Efel Linkovi

Efel Centar

Efel travel! Izložbeno – prodajni Mazdin salon se nalazi - Cetinjski put BB, Donja Gorica Podgorici . Vlasništvo je firme ’’EFEL Travel d.o.o Podgorica’’ koja je i uvoznik ovog brenda za teritoriju Crne Gore.

  • Tel: (+382) 20 662 381
  • Fax: (+382) 20 662 384
  • Email: info@efeltravel.me
  • Website: www.efeltravel.me